Яхтено пристанище Златни пясъци 


Изграждането на пристанището става поетапно, като първоначално се изгражда хидротехническо съоръжение за укрепване на подводна тръба, заустваща навътре в морето водите на пречиствателна станция на курорта, а после върху него се изграждат съществуващият северен ограден мол, който е изпълнен, без да е довършена кейовата стена към него.
Следващ етап е изграждането на южния ограден мол и пирсовете за приставане на плавателни съдове, изцяло завършен и приет с протокол Образец 16.
Пристанището влиза в активите на акционерното дружество "Златни пясъци" АД.
В момента се използва основно завършената част, само временно се швартоват гостуващи съдове на незавършената северна част на кея, прилежащ към територията.
Пристанището поради разположението си на открит бряг за преобладаващите силни ветрове и щормове през зимата не дава добра защита за съдове на вода. През лятото е сравнително добре защитено, единствено при югоизточния лодос в акваторията се образува неприятна отразена и интерферирана вълна, тъй като оста на входа на пристанището е насочена на юг.
Параметри на пристанището:
Обща площ на пристанището - 50 000 м 2
Общ брой на корабните места (капацитет) - 50
Обща дължина на корабните места - 522 м
Максимална дълбочина пред корабните места - 4 м
Яхтклуб Порт Бургас 


Отдалече добре се различават модерните сгради на града и корабите, закотвени в залива. Координати на входа: N 42°28.9': E 27°29.0'
Опасности при приближаване: На една морска миля източно от вълнолома има скала, маркирана с южен кардинален знак и ревун
Радиоканали: Пристанищен контрол - VHF 16, 11.
Защита: отлична
Администрация: да.
Електричество - да
Вода
Ремонти в яхткуба
Седалище на оператора
"Пристанище Бургас" ЕАД.
8000 Бургас
ул."Княз Александър Батенберг" 8
тел. + 359 56/822 222
факс + 359 56/822 156
Лице за контакти: Аргир Бояджиев-
изпълнителен директор
Яхтено пристанище Дюни 


Пристанището се използва за домуване или приставане на яхти за крайбрежни или международни плавания по вода, водни спортове и развлекателни програми, без превоз на пътници.
Обща площ на пристанището 1750 m 2
Корабни места 37 бр.
Обща дължина на корабните места 180 m
Максимална дълбочина пред корабните места 3.0 m
Марина Диневи 


Пристанището се използва за домуване или приставане на яхти за крайбрежни или международни плавания по вода, водни спортове и развлекателни програми, без превоз на пътници.
Отлични условия за престой и домуване на яхти. Ползването на ток, вода, кабелна телевизия и интернет са само част от предлагания пакет услуги, свързани с експлоатацията и поддържането на яхтата.
Сигурността и спокойствието на посетителите, качеството на предлаганите услуги и опазването на околната среда са сред най-важните преоритети на марината.
На територията на Марина Диневи са създадени отлични условия за извършане на широка гама културни и спортно-развлекателни дейности, които превръщат мястото в център за активна почивка и развлечение.
Обща площ на пристанището 24 602 m2
Капацитет - яхти и рибарски лодки 300 бр.
Обща дължина на корабните места 815 m
Максимална дълбочина пред корабните места 4,00 m
Седалище на собственика
Яхтено пристанище Марина Диневи
8256 Свети Влас
ул. "Одеса" 1
тел. + 359 554/69 017
факс + 359 554/69 015
Лице за контакти:
Георги Михов- управител